Portal WEB del municipi d' de Vilada
mapa WEB e-mail de contacte  home
visites: 578738 28 usuaris actius dissabte, 25 - de març - 2017
Les fonts, el romànic, els bolets i una vista del municipi
Esteu a:  Visiteu-nos iconaEntorn natural
Paisatge
Serra del Pic-en-cel
Serra del Pic-en-cel
Paisatge natural
Paisatge natural
Posta de sol
Posta de sol

És un espectacle majestuós que penetra i absorbeix. La vegetació és de traç net, grassa de colors. Tota la muntanya és florida. Es una aquarel·la de flama viva en tonalitats levíssimes una combinació de diferents colors sortits de pinzells de pintors experts.

L'alenada sonora de l'aigua de la riera llisquen a obert com una trinxera separa la rústega Vilada de Pic-en-Cel. El color cobreix la tramada escala que mena a les altures de Pic-en-Cel. La muntanya és arquitectura lírica estructurada amb rigor al paisatge rocós d'una decoració ben arrapada fins a l'altura on es viu solemne calma i es veuen soledats.

És interessant de veure la cara nord de la serra de Pic-en-Cel: en l'ampli horitzó no es veu més que una extensa cresta amb els seus corresponents serrats, caps i cims que formen ondulacions que cauen damunt el dens i esponjós mantell vegetal, que cobreix de dalt a baix els esvorancs produïts pels contraforts de la serralada, en viu contrast amb les cingleres i graonades rocoses que se succeeixen ininterrompudament.

Els serrats, els caps i els cims aguts de la serra, fregant el cel, es gronxen damunt la ratlla de l'horitzó, com, en un vol de panorames.

Vegetació
Fulles de boix grèvol
Fulles de boix grèvol
Curiosa estructura de gel i fulles
Curiosa estructura de gel i fulles

Per la rodalia de Vilada hom troba fondes boscúries de pins, roures, alzines i algun faig, boixos, espígols i timons, que barregen llurs sanitoses olors per embalsamar l'aire. I maduixers (El Catllaràs) que pinten de vermell de cap a cap el terreny i els planells peluts d'herbei. I els bolets? Han estat de sempre un dels majors atractius. L'alegria dels cistells plens de rovellons, llenegues i fredolics és sempre per als delerosos boletaires.

El bosc
Pineda de Metge
Pineda de Metge
Rovellons, el bolet per excel·lència
Rovellons, el bolet per excel·lència

Per la rodalia de Vilada hom troba fondes boscúries de pins, roures, alzines i algun faig, boixos, espígols i timons, que barregen llurs sanitoses olors per embalsamar l'aire. I maduixers (El Catllaràs) que pinten de vermell de cap a cap el terreny i els planells peluts d'herbei.

I els bolets? Han estat de sempre un dels majors atractius. L'alegria dels cistells plens de rovellons, llenegues i fredolics és sempre per els delerosos boletaires.

 
Ajuntament de Vilada CIF: P0830000F
Pl. Vila, s/n Tel. 938238128 Fax 938238803 vilada@diba.cat
Diputació de Barcelona