Portal WEB del municipi d' de Vilada
mapa WEB e-mail de contacte  home
visites: 578737 27 usuaris actius dissabte, 25 - de març - 2017
Les fonts, el romànic, els bolets i una vista del municipi
Esteu a:  Visiteu-nos iconaItineraris
Itineraris per a recórrer

Els camins rurals, sempre envoltats d'un paisatge agraït a la vista, són excel.lents per portar terme caminades, passeigs amb bicicleta o bé rutes a cavall.

itinerari A
Serra del Pic-en-cel
Serra del Pic-en-cel

A la serra de Pic-en-Cel, recorregut de la cresta d'aquesta muntanya 3 hores i 56 minuts pel Pont del Doro, can Mitger, (lloc de càmping), canals de Sant Miquel, carena de la serra. Església romànica de Sant Miquel 2 hores i 31 minuts. A ponent s'enlaira el serrat de l'Àliga, i a llevant el de Migdia, canal de Colletons, cim del Serrat de Migdia, a 1.076 m d'altitud.

itinerari B
Vilada des del Serrat del Migdia
Vilada des del Serrat del Migdia

Al serrat de Migdia i a Salga Aguda 3 hores i 48 minuts pel Pont del Doro, Can Mitge (lloc de càmping) carena general, direcció llevant. Cingle de la Por. Serrat de Migdia. Pic de Perris, 1.043 m d'alt. Serrat Girasol 1.081 m d'alt. entre el pic de Perris i el coll del Tei, a 990 m d'alt. Salga Aguda a 1.171 metres. El més alt baixa a can Salga, a 1.060 m d'alt. Coll de la Creu de Salga d'aquí es pot anar al Santuari de la Quar, 1.069 m d'alt. a 55 minuts pel coll de Gavatx.

itinerari C
Passant pel Pont del Doro
Passant pel Pont del Doro

És el de Canals de Sant Miquel i Església de Sant Miquel, 2 hores i 13 minuts per Torreblanca o Solanellas, pont del Doro, cal Mitger, lloc de càmping, canal de Sant Miquel. Pal de fusta de fils elèctrics. Església romànica de Sant Miquel i cases properes a 1.000 m d'alt. Tot és deshabitat.

itinerari D
Monestir de Sant Pere de La Portella
Monestir de Sant Pere de La Portella

A la Portella 2 hores i 15 minuts, pel pont del Climent, Molí Boixader, per la crta. a Borredà. Km 35. Aquí se inicia el camí al Coll del Tei, on s'origina el revolt de la carretera, baixar a la riera, Pont d'en Climent, amunt es veurà el Coll del Tei a 900 m d'alt.; es creua el coll i es baixa i poc després es veu el Monestir de Sant Pere de la Portella, a 800 m d'alt. a 27 minuts. Emplaçat en un replanell (apte per acampar), hi ha riera i font, depart damunt de la vall frontaniana, frec a frec del castell dels senyors. L'església i el claustre posterior a l'església són romànics. L'any 1003 el monestir era ja fundat i habitat per monjos. Les parets que resten dempeus diuen prou bé de la importància d'aquest cenobi molt freqüentat per la gent de Vilada. Molt eren els camins a través de la Serra Pic-en-Cel que eren de comunicació entre uns i altres.

itinerari E
Santa Magdalena de Guardiolans
Santa Magdalena de Guardiolans

A les Eres de Guardiolans, a 49 minuts, crta. a Borredà, km 34 arrenca la carretera de bosc, a l'esquerra, el mas. Eres de Guardiolans, casa gran en un recinte recollit, íntim i auster. A curta distància es troben Santa Magdalena de Guardiolans, sufragània de Vilada. Capella del s. XVII, ja esmentada al 839 (Gardilane), aquesta és formada per una nau coberta amb volta de canó i sense absis, amb un destacat campanar d'espadanya de dues obertures i un porxo al costat de migjorn que cobreix la porta d'entrada. És un auster exemplar romànic, en bon estat de conservació i situat en un paisatge d'una gran bellesa voltat de muntanyes. Propera hi ha la casa Solé, amb grans galeries. I poc més apartat hi ha la casa Santpere, de nobles catalans. Hi havia hagut afermats al sostre els grillons de cadenes per penjar els vassalls per castigar-los per ordre dels feudals. Els grillons eren arcs de ferro semicirculars, amb dos forats pels quals passa un pern, que serveix per assegurar una cadena al coll de la cama.

itinerari F
Sant Miquel de les Canals
Sant Miquel de les Canals

A l'altre costat del Margançol, el sector meridional del terme, i dominant les aspres Canals de Sant Miquel, s'alça a uns 1.000 m d'alt., al límit amb els termes de Cercs i de la Quar, la petita església de Sant Miquel de les Canals, romànica, d'una sola nau i volta de canó, acabada amb un absis semicircular i un campanar d'espadanya d'una sola finestra; la porta d'entrada al mur frontal és d'època moderna. S'hi accedia des de Vilada passant per un pont de pedra pròxim al Molí del Cavaller, ponts que ha quedat inutilitzat pel pantà de la Baells. L'Ajuntament lluita per recuperar aquest pas, ja que així s'havia acordat en el cas que les aigües el cobrissin. S'hi va per un camí aspre que no permet el pas dels vehicles i que s'enfila per cingleres a través de les Canals.

itinerari G
Castell del Roset
Castell del Roset

Vilada, Castell de Roset, Molí del Cavaller.

 
Ajuntament de Vilada CIF: P0830000F
Pl. Vila, s/n Tel. 938238128 Fax 938238803 vilada@diba.cat
Diputació de Barcelona