Portal WEB del municipi d' de Vilada
mapa WEB e-mail de contacte  home
visites: 578718 8 usuaris actius dissabte, 25 - de març - 2017
Monument Teia, els gegants, Mantís i una vista del municipi
Esteu a:  El municipi iconaSituem-nos!

Dades generals

Localització Cartografia
Dades Generals del municipi
Municipi 01
Municipi 01

Vilada Població a 22 de juny de 2015: 436 habitants.
Altitud: 757 m
Extensió: 22,49 km2
Comarca: Berguedà
Àmbit territorial: Comarques Centrals
Província: Barcelona

Descripció i primeres pinzellades
Vilada nevada
Vilada nevada
Serra del Pic-en-cel
Serra del Pic-en-cel
Vista del nucli antic
Vista del nucli antic

El municipi de Vilada s'estén al costat de la riera de Vilada o de Mergançol, afluent del riu Llobregat i queda tallat per l'embassament de la Baells. Presidit per la serra de Picamill (1.361 m), que el separa del poble de La Nou, i per la serra de Pic-en-cel, que paret amb Cercs i de La Quar, el terreny és accidentat (barrancs dels canals de Sant Miquel). Amb boscos de pins i àmplies zones de pastura.

Contemplant la serra de Pic-en-Cel des de Vilada, ens passa la jornada engrescats en la contemplació sense avorriments, perquè amb aquestes formes de la naturalesa, la vista, i l’esperit no es cansen, sinó que es descansen. Pic-en-Cel, cims que miren el cel, és la muntanya de Catalunya que més semblança té amb aparença i característiques geogràfiques amb Montserrat, l’una recorda l’altra.

La vila s'ajunta al peu de l'església parroquial de Sant Joan i al llarg de la carretera, on es situen les cases més noves, les botigues i els hostals. El creixement es produeix en direcció a la riera, on hi ha l'eixample modern, que s'està omplint de construccions de segona residència.

La indústria tradicional del parament va tenir la seva continuïtat moderna en la indústria tèxtil, que avui viu en un sot pels efectes de la crisi del sector, que ha agraviat el despoblament de la zona sense que altres sectors, com l'agrícola i el forestal, hagin pogut ralentitzar aquest procés.

L'escut de Vilada. Blasonament.
Escut de Vilada
Escut de Vilada

Escut caironat:

d'argent, un mont de 3 cims, amb el central més alt que els laterals, terrassat de sinople i carregat d'una vila d'or; el peu d'or amb una barjoleta de gules sobremuntada d'una pinya de sinople. Per timbre, una corona mural de poble

 
Ajuntament de Vilada CIF: P0830000F
Pl. Vila, s/n Tel. 938238128 Fax 938238803 vilada@diba.cat
Diputació de Barcelona