Portal WEB del municipi d' de Vilada
mapa WEB e-mail de contacte  home
visites: 578736 26 usuaris actius dissabte, 25 - de març - 2017
Monument Teia, els gegants, Mantís i una vista del municipi
Esteu a:  El municipi iconaActualitat
Les últimes notícies

Els titulars que fan referència a Vilada i a la comarca

General
 • ELS GEGANTS DE VILADA COMPLEIXEN 25 ANYS titular del: 07-03-17
  ELS GEGANTS DE VILADA COMPLEIXEN 25 ANYS

  El Miquel i la Magdalena, els gegants de Vilada, celebren enguany el seu 25è aniversari. Per aquest motiu, la Festa Major del poble retrà homenatge als gegants i a totes les persones que els han fet dansar al llarg d’aquest temps.

  El primer acte consisteix en l’organització d’un concurs fotogràfic per dissenyar la portada del programa de la Festa Major. El concurs és obert a qualsevol persona que hi estigui interessada, i consisteix en presentar fotografies o dibuixos dels gegants de Vilada.

  Les bases del concurs es poden consultar al web de l’Ajuntament de Vilada:www.vilada.cat

  El premi per la fotografia o dibuix guanyador serà de 100€. Les persones interessades poden presentar les seves propostes per dues vies: en format digital al correu electrònic: concursfotosvilada@gmail.com , o bé fent arribar la fotografia a l’Ajuntament de Vilada en horari d’oficina.

  En base a l’obra guanyadora, l’Ajuntament de Vilada s’encarregarà de dissenyar el cartell i portada del programa de la Festa Major. A més, s’organitzarà una exposició de fotografies amb totes les obres presentades al concurs.

  L’objectiu del concurs és fer aflorar fotografies que documentin els 25 anys d’història dels gegants del poble; un dels elements del patrimoni cultural més significatiu de Vilada.

  La Festa Major d’aquest any serà organitzada per l’Associació Juvenil Cims de Vilada, la Comissió de Festes del Poble, i la resta d’associacions del municipi. I comptarà amb el suport de l’Ajuntament de Vilada.

  Els gegants nous de Vilada són obra del constructor Manel Casserres; i reben el seu nom inspirat en les dues esglésies romàniques de Vilada: Sant Miquel de les Canals i Santa Magdalena de Guardiolans.

 • INAUGURACIÓ REMODELACIÓ PISCINA MUNICIPAL DE VILADA titular del: 05-07-16
  INAUGURACIÓ REMODELACIÓ PISCINA MUNICIPAL DE VILADA

  El passat dissabte a les 12 del migdia es va fer la inauguració de la remodelació de la Piscina Municipal de Vilada amb l’assistència de l'Il·lm. Sr. Josep Salom, Diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, i de l'Il·lm. Sr. David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà i Alcalde de Gironella.

  La remodelació ha consistit en la reducció de la profunditat de la piscina gran i la reparació de les fuites d’aigua que tenia el vas. També s'han fet alguns treballs a la piscina de clapoteig i a la zona dels voltants de la sala tècnica.

  L’acte va comptar amb una exhibició de natació sincronitzada a càrrec del Complex Esportiu el Tossalet de Berga. Per finalitzar l'acte, hi va haver un pica pica per a tothom.

  Veure fotos de l'acte a l'enllaç "Mou-te a l'Alt Berguedà".

  Ajuntament de Vilada
  Foto: Fermí Riu

 • PACTE DELS ALCALDES PER UNA ENERGIA SOSTENIBLE LOCAL titular del: 02-02-16
  PACTE DELS ALCALDES PER UNA ENERGIA SOSTENIBLE LOCAL

  Vilada ja és un dels més de 6.700 municipis europeus que ha signat el Pacte d’alcaldes, una iniciativa europea, impulsada a província de Barcelona per la Diputació, que lluita contra el canvi climàtic i a favor de l’estalvi i l’eficiència energètica.

  Amb la signatura del Pacte, Vilada es compromet, per l’any 2020, a reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle emeses l’any 2005.

  Per tal d’assolir aquest objectiu tan ambiciós, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està redactant el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES). El PAES inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del municipi i definirà les accions necessàries per tal d’assolir els objectius del Pacte d’alcaldes.

  Les accions se centraran, principalment, a millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, l’enllumenat públic, la producció d’energia renovable al municipi, com també en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport.

  Així mateix, també caldrà tenir en compte l’àmbit domèstic. És aquí on la ciutadania té un paper molt important, tant en el canvi d’hàbits com en les petites accions que poden millorar l’eficiència energètica de la seva llar.

  Si voleu més informació sobre el projecte podeu consultar l’enllaç:
  http://www.diba.cat/web/mediambient/pactealcaldes


  Veure notícia en document PDF


  Ajuntament de Vilada

 • Els alumnes de Vilada i Borredà van cantar Nadales a Berga titular del: 22-12-15
  Els alumnes de Vilada i Borredà van cantar Nadales a Berga

  El passat dilluns dia 21 de desembre de 2015 els nens de l’escola de Vilada i de Borredà van realitzar diverses cantades de Nadales en diferents punts de Berga. Aquest fet s’emmarca dins del projecte d’aprenentatge-servei, és a dir, té l’objectiu de combinar activitat lectiva amb “fer feliços a qui les escoltin”. D’aquesta manera els alumnes aprenen els “valors” d’aquesta activitat, amb la intenció de crear un clima de treball i convivència conjunta entre els dos centres i una cultura de “compromís cívic”. És per aquet motiu que des de l’àrea de música i educació físcia van triar les cançons i acompanyament musical i expressiu que van realitzar al voltant de cada nadala.

  Es van realitzar tres cantades diferents: la primera es va realitzar a les 9:30 hores a l’escola bressol Flor de Neu de Berga, la segona es va realitzar a les 11:00 hores a la Residència Sant Bernabé, i l’última es va fer a les 12:30 hores a la plaça Sant Joan de Berga.

  Ajuntament de Vilada

 • PRESENTACIÓ LLIBRE titular del: 12-11-15
  PRESENTACIÓ LLIBRE

  Unes 25 persones van acostar-se el passat diumenge 8 de novembre al Casal Pirinenc de Vilada amb motiu de la presentació de la novel·la L’assassinat de Guillem de Berguedà, del cantant i escriptor berguedà Francesc Ribera, Titot. Ribera fou presentat per Eloi Bellés, que abans de cedir la paraula a l’escriptor destacà aquells fragments de la novel·la que trobà més representatius o interessants.

  Seguidament Titot presentà la figura històrica de Guillem de Berguedà i explicà a l’auditori quins motius l’havien dut a sentir fascinació pel trobador i, de retruc, per escriure la novel·la, que vol ser un retrat polièdric de la figura de Guillem de Berguedà. Després va llegir alguns poemes de Guillem en la traducció catalana del mateix Titot que apareixen a la novel·la com a eines per apropar-nos a la figura del trobador i incitar-nos a llegir la novel·la, que Ribera mateix defineix com a “novel·la històrica i d’aventures”. L’acte va cloure amb un torn obert de preguntes a tots els participants.

  Text: Eloi Bellés Boeta

 • CASTANYADA-SOPAR POPULAR DIA 31 D'OCTUBRE titular del: 03-11-15
  CASTANYADA-SOPAR POPULAR DIA 31 D'OCTUBRE

  Alta participació el passat 31 d’octubre de 2015 a la Castanyada – Sopar Popular amb l’actuació de conta contes a càrrec de la Sra. Antònia Molera i de la Sra. Gemma Rosell. Sopar organitzat per la Comissió de Festes de Vilada (Veure imatge).

  Moltes gràcies per la vostra participació.

 • CASTANYADA CASAL GENT GRAN VILADA titular del: 28-10-15
  CASTANYADA CASAL GENT GRAN VILADA

  Ahir dia 28 d'octubre de 2015 el Casal de la Gent Gran de Vilada va celebrar la castanyada. (veure imatge)

 • FIRA DEL BOLET I CONCURS GASTRONÒMIC titular del: 14-10-15
  FIRA DEL BOLET I CONCURS GASTRONÒMIC


  El passat dia 11 d’octubre va tenir lloc la XXI Fira del Bolet i Concurs Gastronòmic a Vilada.



  A les 4 de la tarda va tenir lloc el concurs gastronòmic. El jurat del concurs estava format per:

  - David Font, President del Consell Comarcal i alcalde de Gironella.
  - Jordi Badia, Cuiner i copropietari del restaurant la Cabana.
  - Silvia Culell, Periodista i sommelier.
  - Carme Sellés, Gestora Cultural i guanyadora de diversos concursos de cuina.
  - Jacqueline Marcinkowska, agroturisme Cal xocolater i membre de la Comissió de Festes.

  Presentador: Fermí Riu, Periodista.


  ELS GUANYADORS DEL CONCURS GASTRONÒMIC SÓN:

  Modalitat carn amb bolets:
  1er Premi (120,00 €): Rosita Penina amb el plat “Aletes de pollastre amb salsa de festucs i llenegues”. (veure imatge del plat)

  2on Premi (60,00 €): Mari Boeta amb el plat “Filets de vedella amb salsa de ceps”. (veure imatge del plat)


  Modalitat Peix amb bolets:
  1er Premi (120,00 €): M. Dolors Badia amb el plat “Patates i cebes farcides amb peix i barreja de bolets”. (veure imatge del plat)

  2on Premi (60,00 €): Meliton Marmi amb el plat “Sèpia amb rovellons”. (veure imatge del plat)


  Modalitat Originalitat:
  1er Premi (120,00 €): M. Rosa Boatella amb el plat “Carpaccio de peu de porc amb llenegues i figues”. (veure imatge del plat)


  PARTICIPANTS NO GUANYADORS DEL CONCURS GASTRONÒMIC:

  - Angela Baraut amb el plat “Callos de vedella amb llenegues” (veure imatge del plat)
  - Cristina Costa amb el plat “Suquet de rap amb rovellons” (veure imatge del plat)
  - Josep Pujol amb el plat “Confitat de porc amb saltejat de bolets” (veure imatge del plat)
  - Isabel Boeta amb el plat “Mandonguilles amb cloisses i llenegues” (veure imatge del plat)


  PARTICIPANT FORA DE CONCURS PER SER SEMIPROFESSIONAL:

  El jurat va fer menció especial a Gerard Pons amb el plat “Ous poché amb pésols negres i saltejat de bolets” pel bon plat creat el qual no va poder entrar en els premis degut a què és un cuiner semiprofessional. (veure imatge del plat)

  Les fotos dels plats són fetes per Silvia Culell.

  ELS GUANYADORS DEL CONCURS "QUIN BOLET ÉS?" SÓN:

  - Premi 1 menú per a 2 persones al Restaurant Cal Candi: EVA PRESSEGUER LÁZARO de TONA.
  - Premi 1 menú per a 2 persones al Restaurant Comellas: GLÒRIA BELTRAN SALAS de VILADA.

  La mà innocent del sorteig va ser Marc Ruiz.


  El jurat del concurs gastronòmic va ser l'encarregat d'extreure les boles per al sorteig de la panera i del pollastre de pagès.

  LA GUANYADORA DE LA PANERA AMB PRODUCTES DEL MUNICIPI VA SER:

  - M. Dolors Badia amb el número 5805.


  EL GUANYADOR DEL POLLASTRE DE PAGÈS VA SER:

  - Ramon Rosanas amb el número 7736.


  Moltes Felicitats a tots/es i moltes gràcies per la vostra participació.

  Ajuntament de Vilada

 • ES RETORNA ALS FAMILIARS DE JOSE PUERTAS LA DOCUMENTACIÓ PERSONAL titular del: 29-07-15
  ES RETORNA ALS FAMILIARS DE JOSE PUERTAS LA DOCUMENTACIÓ PERSONAL

  L'Ajuntament de Vilada ha retornat als familiars de José Puertas la documentació que estava dipositada al consistori des del seu assassinat, l'any 1949.

  Veure notícia al Regió7

 • SANTA MAGDALENA DE GUARDIOLANS titular del: 28-07-15
  SANTA MAGDALENA DE GUARDIOLANS




  El passat dimecres dia 22 de Juliol de 2015 es va fer una trobada a Santa Magdalena de Guardiolans i després es va fer un dinar a la Masia Eres de Guardiolans. Aquesta trobada es va fer conjuntament amb Borredà i ens vàrem trobar a l'ermita de Santa Magdalena de Guardiolans.

  En aquest document PDF podeu veure la foto d'aquest dia.

  Ajuntament de Vilada.

Fonts de les notícies: Ràdio Berga, Clac Berguedà Serveis
Fonts de les notícies: Ràdio Berga, Clac Berguedà Actes
 • CAMINADA CREU DE ROSET titular del: 02-05-16
  CAMINADA CREU DE ROSET

  CAMINADA FINS A LA CREU DE ROSET I ENTREGA DEL PANET

  Avui al matí hem anat fins a la Creu de Roset i s'ha fet entrega del panet.

  En el següent enllaç podeu trobar les imatges de la caminada:Mou-te a l'alt Berguedà


  Ajuntament de Vilada

Fonts de les notícies: Ràdio Berga, Clac Berguedà Cursos i tallers
 • ELS GEGANTS DE VILADA COMPLEIXEN 25 ANYS titular del: 07-03-17
  ELS GEGANTS DE VILADA COMPLEIXEN 25 ANYS

  El Miquel i la Magdalena, els gegants de Vilada, celebren enguany el seu 25è aniversari. Per aquest motiu, la Festa Major del poble retrà homenatge als gegants i a totes les persones que els han fet dansar al llarg d’aquest temps.

  El primer acte consisteix en l’organització d’un concurs fotogràfic per dissenyar la portada del programa de la Festa Major. El concurs és obert a qualsevol persona que hi estigui interessada, i consisteix en presentar fotografies o dibuixos dels gegants de Vilada.

  Les bases del concurs es poden consultar al web de l’Ajuntament de Vilada:www.vilada.cat

  El premi per la fotografia o dibuix guanyador serà de 100€. Les persones interessades poden presentar les seves propostes per dues vies: en format digital al correu electrònic: concursfotosvilada@gmail.com , o bé fent arribar la fotografia a l’Ajuntament de Vilada en horari d’oficina.

  En base a l’obra guanyadora, l’Ajuntament de Vilada s’encarregarà de dissenyar el cartell i portada del programa de la Festa Major. A més, s’organitzarà una exposició de fotografies amb totes les obres presentades al concurs.

  L’objectiu del concurs és fer aflorar fotografies que documentin els 25 anys d’història dels gegants del poble; un dels elements del patrimoni cultural més significatiu de Vilada.

  La Festa Major d’aquest any serà organitzada per l’Associació Juvenil Cims de Vilada, la Comissió de Festes del Poble, i la resta d’associacions del municipi. I comptarà amb el suport de l’Ajuntament de Vilada.

  Els gegants nous de Vilada són obra del constructor Manel Casserres; i reben el seu nom inspirat en les dues esglésies romàniques de Vilada: Sant Miquel de les Canals i Santa Magdalena de Guardiolans.

 • PARTICIPACIÓ DE LA GENT GRAN DE VILADA EN LA DIADA DE SANTA FE DEL PENEDÈS titular del: 31-05-16
  PARTICIPACIÓ DE LA GENT GRAN DE VILADA EN LA DIADA DE SANTA FE DEL PENEDÈS

  El passat diumenge dia 17 d'abril de 2016 la gent gran de Vilada va participar en la diada "Mes de la gent gran de Santa Fe del Penedès".

  En el següent enllaç podeu veure el video de la Diada: Vídeo diada


  Ajuntament de Vilada

 • DE LA CATALUNYA INVISIBLE A LA CATALUNYA POSSIBLE titular del: 12-05-16
  DE LA CATALUNYA INVISIBLE A LA CATALUNYA POSSIBLE

  Francesc Canosa presenta l'Ateneu Nacionalista de Vilada

  Veure nota de premsa en document PDF



  Dissabte passat, 7 de maig, vam presentar l’Ateneu Nacionalista de Vilada (ANV). Va obrir l’acte Eloi Bellés en nom de l’entitat. Bellés va parlar de la voluntat oberta i participativa amb què neix l’ANV i va convidar els assistents a fer propostes de diferent caire per a col·laborar amb l’Ateneu o per desenvolupar-les des de l’ANV mateix. També va recordar que el nom no és gratuït sinó que respon a una voluntat d’entroncar amb la històrica associació homònima fundada el 1921 a Vilada, tot actualitzant-ne els objectius, que són «contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic» de Vilada.

  Bellés va acabar recordant la figura del Dr. Àngel Soler, que va ser un dels metges més destacats de la Catalunya de la primera meitat del segle XX i fundador de l’Ateneu Democràtic Nacionalista de Vilada de 1921. La seva família va excusar l'assistència a l'acte però va encoratjar l'entitat i va oferir-li suport.

  Acte seguit va tenir la paraula Vicenç Massana, que en nom de l’Ajuntament de Vilada va felicitar els impulsors del rellançament de l’ANV i va felicitar-se per veure néixer un nou focus d’activitat cultural al poble.

  Francesc Canosa, periodista i comunicador, estava convidat a oferir el plat fort de la tarda. Davant de la vintena d’assistents va parlar de «La immensa minoria. La Catalunya invisible» una conferència que va repassar els orígens de la asimetria demogràfica i econòmica entre Barcelona i comarques catalanes —des dels moviments demogràfics de l’exposició de 1888 fins als nostres dies— posant èmfasi especial en la tasca de la Mancomunitat com a primer intent de reequilibri territorial. Va descriure la Catalunya dels darrers 150 anys amb títols tan suggerents com «la Catalunya Rotonda», en referència a les moltes que hi ha escampades pel país, amb un símil molt encertat: ens orienten però ens fan anar lents.


  Va cloure la conferència mirant cap al futur nacional de Catalunya. Per Canosa els pobles petits són l'origen i la clau del procés nacional que viu el nostre país. Sense ells, deia, no seríem on som. Va acabar fent una crida a avançar cap a l’equilibri territorial com a vehicle de cohesió social i prosperitat per al país.

  @ANV1921
  anv1921.blogspot.com






 • PORTES OBERTES A L'ESCOLA DE VILADA titular del: 04-04-16
  PORTES OBERTES A L'ESCOLA DE VILADA

  Com cada any i en període de pre-inscripcions l’escola Serra de Picamill de Vilada, obre les seves portes a les famílies interessades a conèixer el seu projecte educatiu.

  Com a novetat l’Escola de Vilada, proposa a les famílies una atenció més individualitzada, ofereix una visita personalitzada al centre, per tal de poder mostrar millor el projecte educatiu que s’hi desenvolupa i les seves particularitats.

  Per al curs vinent també tenim la novetat que l’escola de Vilada ha sol·licitat formar part del Pla Experimental de Llars d’infants a les escoles rurals, un projecte del Departament d’Ensenyament que permet a les escoles rurals l’atenció com a llar d’infants en les instal·lacions de la mateixa escola. Per tant, per al curs vinent també poden pre-inscriure’s els infants de 1 a 3 anys.

  El projecte educatiu de l’Escola de Vilada, parteix de potenciar les capacitats de tots els nens i nenes, mitjançant el treball per projectes, per altra banda, pel fet de ser una escola amb pocs nens, permet una atenció personalitzada i el desplegament d’una metodologia pedagògica adaptada a les necessitats dels infants.

  Com a projectes singulars es compta per exemple amb el projecte de l’hort i el projecte salut, des de l’hort escolar permet que els infants aprenguin com cuidar les plantes i reconèixer les diferents verdures, també s’aprofita per treballar medi natural, i treballar l’alimentació equilibrada.

  També es realitzen diversos tallers com el de robòtica, el taller artístic on es conjuga la música i l’educació física mitjançant el ball, el cant i la interpretació.

  Tots aquests projectes es podran conèixer millor si voleu visitar l’escola, concertant la vostra visita al telèfon 93 823 81 80

  AMPA de Vilada

 • SETMANA SALUDABLE A VILADA titular del: 04-04-16
  SETMANA SALUDABLE A VILADA

  Avui la pluja no ha espantat aquest grup de valents!!

  S'ha fet una caminada fins els Pins del Metge de Vilada, passant per la plaça de l'Ésglésia i retornant a la Plaça de la Vilada. Aquesta caminada s'ha fet acompanyats de la doctora Maria Casals i de la infermera Marta Medina.

  Veure imatges en el següent enllaç (facebook: Mou-te a l'alt Berguedà)

  Ajuntament de Vilada

Fonts de les notícies: Ràdio Berga, Clac Berguedà
General
Actes
 
Ajuntament de Vilada CIF: P0830000F
Pl. Vila, s/n Tel. 938238128 Fax 938238803 vilada@diba.cat
Diputació de Barcelona